Over de outfits

Dit jurkje van Bobo Choses is een topstuk: niet te tuttig, comfortabel, een print – handig om eventuele vlekjes te camoufleren – en een stofje dat je niet hoeft te strijken. En het heeft lange mouwen! Zulke jurkjes vind je niet zo vaak. Extra aandacht voor de details vind ik ook altijd leuk. Hoge sokken van Tinycottons, een cardigan van Kidscase, een mutsje en een fluffy pofbroekje – beide van Rylee + Cru – maken de outfit af.”

 

 De stijl

“Lus is nogal aan hevig meisje, dus als je haar in een braaf bloemetjesjurkje stopt, klopt er iets niet. Het mag gerust wat pittiger, met een beetje humor erin. Ik pik er altijd de items met een hoge fun factor uit. Nu ze stapt, stop ik haar vaak in rokjes. Met van die hoge kniekousen eronder: helemaal geweldig.”

 #Forevergoldfish

“Voor mij is Goldfish de leukste kinderwinkel in Mechelen. De selectie is geweldig en de fun factor ligt hier heel erg hoog. Bonuspunt: Lus is hier ook heel graag.”

 Thanks but no thanks

“Kleffe berenprintjes of glitteropschriften. Voor Lus ook alsjeblieft geen T-shirt met het woordje ‘sweet’ erop. Doe haar maar leuke bolletjes of strepen.” 

 Favoriet op zondag

“Zondag is een typische dag voor familiebezoekjes of koffie. We nemen Lus overal mee naartoe. Ze is het dus gewoon om samen met ons aan tafel te zitten, in een koffiebarretje. Ook Planckendael is een topper. Omdat we er een abonnement hebben, springen we er in het weekend soms gewoon binnen voor een wandeling van een uurtje of twee. Ideaal voor Lus.”

Oops I did it again

“Lus heeft ‘genoeg’ kleren. Dus elk kledingstuk dat ik koop, is er eentje dat ze niet per se nodig heeft. Maar af en toe wil je gewoon eens iets nieuws. Of dan vind je net dat éne stuk waarmee je alles kunt combineren… Sokken zijn mijn ultieme zwakke plek. Lus heeft een collectie van zo’n twintigtal paar – van die prachtige, hoge kniekousen. Dus nu moet ik op zoek naar rokjes en jurkjes die erbij passen. Zo blijf je natuurlijk wel mooi bezig (lacht).”

Het aha-moment

“In het begin kocht ik maar wat in het wilde weg: al wat ik schattig vond, belandde in haar kast. Maar dan kwam ik erachter dat ik al die dingen niet met elkaar kon combineren. Ik dacht dat een kind stylen supergemakkelijk zou zijn, maar dat is het dus helemaal niet. Je moet rekening houden met hun karakter, hun bouw én hun teint.”

Slimme tip

“Het is misschien niet zo praktisch als snel alleen gaan shoppen, maar: neem je kinderen mee. Zo kun je hen iets voorhouden en weet je meteen of het de juiste maat is, én of het bij hen past. Ik kocht ooit een zwart-wit gestreept truitje, waarvan ik dacht dat ik er niets verkeerds mee kon doen. Toch wel: Lus ziet er superbleek uit, met dat truitje aan. Het is dus in de kast blijven liggen. Nog een tip: ga voor de stofjes die je niet te minutieus (of nog beter: helemaal niet) hoeft te strijken.”

Investment piece

“Ik kan veel uitgeven aan een mooie pyjama: omdat ze die erg lang draagt én omdat het fijn is om in een zacht stofje te slapen. Nog een aanrader: een cardigan of mooi basic truitje dat op al haar outfits past. Ik zweer bij FUB: klassiekers die er zelfs na honderd keer wassen nog mooi uitzien.”

When in Mechelen

“Bij UMA vind ik altijd hele mooie, kwalitatieve mode voor mezelf. Voor een koffietje stop ik graag bij Sister Bean en op date night mag het een tafeltje voor twee bij Pintxos zijn.”

Nieuw in haar handtas

“Sinds Lus er is, zit er altijd wel iets in mijn tas waarmee ze kan prullen. Een autootje, speldjes of rekkertjes. Hoe kleiner, hoe leuker ze het vindt. Ze haalt ook graag alle bankkaarten uit mijn portefeuille, dus misschien wordt het tijd dat ze zelf een rugzakje krijgt. Eentje uit de verjaardagscollectie van Goldfish, bijvoorbeeld (lacht).”

 Op vakantie naar…

“Ik ben gek op de zee. Omdat ik er altijd een beetje nostalgisch word. Uitwaaien en aan niets denken. Behalve misschien aan die wafel, straks op de dijk. Als het een beetje verder mag zijn, dan graag de Provence. Beetje eten, beetje aperitieven, beetje spelen met Lus. Ik hou wel van dat leven op easy mode.”

GOLDFISH X ANNELIES TIMMERMANS

Niet alleen is Annelies Timmermans onze Goldfish Ambassador voor deze maand, speciaal voor onze 6e en haar 10e verjaardag ontwierp zij voor Goldfish het exclusieve rugzakje JEANNE. Op kindermaat en in vijf fantastische kleuren. De ANNELIES TIMMERMANS X GOLDFISH collectie wordt voorgesteld tijdens de verjaardagsweek van 17 tot 23 september in de winkel en online op goldfish.be